Roberto Dal Seno
Roberto Dal Seno s-a născut în 1970, la Genova și după obținerea unei diplome în hotelărie, își începe ucenicia, la sfârșitul anilor ’80, în cele mai bune hoteluri și restaurante din acel arc însorit de pământ din provincia Genova, numit Tigullio.
Apoi, pasiunea sa pentru excelența în arta gătitului îl convinge să părăsească acele locuri încântătoare și astfel, în 1992 se mută la Paris, lucrând o vreme la Hôtel Balzac, unde caută să descopere elementele de bază, precum și rădăcinile bucătăriei clasice franceze.
După câțiva ani însă, are ocazia să-și extindă și mai mult pregătirea sa gastronomică și astfel, pe valul primelor contaminări orientale, datorită colaborărilor sale cu Executive-Chef Giacomo Gallina, decide să se mute la Tokyo, pentru a ocupa o poziție importantă în lanțul hotelier de lux Four Seasons, astfel consolidându-și și mai mult noțiunile legate de bucătăria Fusion.
În urma experienței sale japoneze, se întoarce în Italia, unde datorită bagajelor sale profesionale variate, devine deja, la o vârstă foarte fragedă, Executive-Chef la Hotelul Golf, din Madonna di Campiglio.
După o îmbogățire a experienței sale profesionale, preferă să părăsească munții, pentru a se întoarce în aerul salmastru al mării și intră în lumea Starwood Hotels, mai întâi ca mâna dreaptă a legendarului Executive-Chef Franco Guardone, la Hotel Cala di Volpe, iar apoi, timp de câteva sezoane, devine Chef de Cuisine al Restaurantului Pescatore, un restaurant emblematic al hotelurilor Starwood din zona Costei Smeralda.
În primul său sezon câștigă deja premiul Dinner Around pentru cea mai bună bucătărie a grupului Starwood Hotels. Suntem la începutul mileniului și Roberto, neobosit, în sezonul de iarnă, începe o carieră alternativă devenind Food & Beverage Manager, activitate căreia i se dedică cu normă întreagă în următorii patru ani, activând în diverse structuri din Chiavari, Florența și Washington DC.
Ajunși în 2005, la 15 ani de la prima sa călătorie profesională în lume, Roberto se întoarce în patria sa, la vechea pasiune. Fondează o afacere de consultanță numită SOLOCOSEBUONE dedicată exclusiv lumii variate a gastronomiei, căreia îi oferă toate competențele sale pentru noi deschideri de restaurante, pregătirea personalului și comunicarea cu companiile din acest sector de activitate. Lucrează atât în Italia, în unele unități hoteliere și de catering, cât și în Statele Unite ale Americii unde este consultant tehnic și profesor într-un cunoscut lanț de școli de gătit.
În 2008 călătorește la New York, în calitate de reprezentant al Hotelului Cala di Volpe, pentru a primi premiul Condé Nast Traveler, un premiu pentru cel mai bun hotel-restaurant din lume.
Din 2009 se ocupă simultan și de diseminarea și instruirea noilor tehnologii și tehnicilor gastronomice, susținând cursuri și seminarii pe toate continentele.
În noiembrie 2022, acceptă propunerea, invitația și provocarea de a veni în România, la Constanța, pentru a crea o rafinată și savuroasă identitate culinară unică și a deschide, la 15 decembrie 2022 prestigiosul 1896 Brasserie / Lounge.